WDC

Discussion of Wolf3d Related Programs in "Beta"

Moderators: Andy_Nonymous, Adam Biser

Post Reply
User avatar
Adam Biser
Utility Developer
Utility Developer
Posts: 2412
Joined: Fri Jun 06, 2003 5:53 pm
Location: USA
Contact:

Post by Adam Biser »

There's a 408 even. I'll have to see what's going on about the update check.

EDIT: Problem will be fixed in the next update (which the current version may or may not detect, depending on what the update version is).
User avatar
shodan
DieHard SS
DieHard SS
Posts: 336
Joined: Sat Dec 04, 2021 12:34 am

Post by shodan »

Adam Biser wrote:There's a 408 even. I'll have to see what's going on about the update check.

EDIT: Problem will be fixed in the next update (which the current version may or may not detect, depending on what the update version is).
Sounds good - I'll wait for that one to upgrade, since I haven't run into any issues with 403 :tup:.
Look at you, hacker...
User avatar
Adam Biser
Utility Developer
Utility Developer
Posts: 2412
Joined: Fri Jun 06, 2003 5:53 pm
Location: USA
Contact:

Post by Adam Biser »

User avatar
shodan
DieHard SS
DieHard SS
Posts: 336
Joined: Sat Dec 04, 2021 12:34 am

Post by shodan »

Adam Biser wrote:Version 1.19.409 is out
And confirmed the update check worked in 1.18.403 before I updated :tup:.
Look at you, hacker...
User avatar
Adam Biser
Utility Developer
Utility Developer
Posts: 2412
Joined: Fri Jun 06, 2003 5:53 pm
Location: USA
Contact:

Post by Adam Biser »

shodan wrote:
Adam Biser wrote:Version 1.19.409 is out
And confirmed the update check worked in 1.18.403 before I updated :tup:.
The issue was that it was dropping the last character of the version after checking the server. So "1.18.40" is not newer than "1.18.403". I incremented the minor to 19 so the notification would go up for everyone. :)

Plus, adding ROTT import/export support was good enough to consider it a "minor" update in my mind.
User avatar
shodan
DieHard SS
DieHard SS
Posts: 336
Joined: Sat Dec 04, 2021 12:34 am

Post by shodan »

Adam Biser wrote:
shodan wrote:
Adam Biser wrote:Version 1.19.409 is out
And confirmed the update check worked in 1.18.403 before I updated :tup:.
The issue was that it was dropping the last character of the version after checking the server. So "1.18.40" is not newer than "1.18.403". I incremented the minor to 19 so the notification would go up for everyone. :)

Plus, adding ROTT import/export support was good enough to consider it a "minor" update in my mind.
Ahh, so that's why the update check said the new version was "1.19.40". I wondered about that. Sneaky bug!
Look at you, hacker...
User avatar
Adam Biser
Utility Developer
Utility Developer
Posts: 2412
Joined: Fri Jun 06, 2003 5:53 pm
Location: USA
Contact:

Post by Adam Biser »

shodan wrote:Ahh, so that's why the update check said the new version was "1.19.40". I wondered about that. Sneaky bug!
Yep, it might have been caused by me having to rewrite some website code when the dugtio17.com host dropped support for the php version I was using. Fun times, but at least I think it's fixed.
User avatar
Adam Biser
Utility Developer
Utility Developer
Posts: 2412
Joined: Fri Jun 06, 2003 5:53 pm
Location: USA
Contact:

Post by Adam Biser »

WDC 1.19.410 is out.
  • Added: The map symbol palette was increased to 64 colors.
  • Fixed: Saving maps to BMP was broken.
User avatar
Tris
DieHard SS
DieHard SS
Posts: 386
Joined: Tue May 02, 2017 5:07 pm
Contact:

Post by Tris »

Hi Adam,

Could you perhaps add the possibility to edit fonts and export the original fonts to TTF?
User avatar
Adam Biser
Utility Developer
Utility Developer
Posts: 2412
Joined: Fri Jun 06, 2003 5:53 pm
Location: USA
Contact:

Post by Adam Biser »

Game fonts are already editable.

Exporting to TTF is a bit beyond the scope of the editor.
User avatar
Tricob
Moderator
<b>Moderator</b>
Posts: 9040
Joined: Tue Mar 15, 2005 2:43 am
Location: Neo-traditions, Inc.
Contact:

Post by Tricob »

Having partially developed a TTF font myself, that and Wolf3D fonts aren't even close to a similar structure. TTF is comparable to Vector graphics, if you're familiar with such things. It's not pixel-based at all.
User avatar
shodan
DieHard SS
DieHard SS
Posts: 336
Joined: Sat Dec 04, 2021 12:34 am

Post by shodan »

Feature request and a bug report here:

Bug: I renamed a sprite image file that WDC tracks as a new chunk (i.e., no "original" image), and when I go to the image in WDC, it pops up a dialog that the file no longer exists, prompting to select a new file for it (this all is fine and expected). However, when selecting said file, it actually deletes the chunk anyway and replaces the image in the next chunk (which was also a new chunk in this case - not sure that makes a difference, but it might), so I have to reinsert a chunk regardless to get the filename updated.

Feature request: Add a straight line drawing tool to the map editor - drawing diagonals gets kinda painful by hand sometimes :).

Thanks!
Look at you, hacker...
User avatar
Adam Biser
Utility Developer
Utility Developer
Posts: 2412
Joined: Fri Jun 06, 2003 5:53 pm
Location: USA
Contact:

Post by Adam Biser »

I will look into that bug. Thanks.
A line tool might not be as easy as it seems like it should be, but I will look into it.
Post Reply